Digitalni skener intraoralnih snimaka ProScanner, Planmeca

Novi skener ploča za snimanje za snimke vrhunskog kvaliteta.


Porodica intraoralnih aparata firme Planmeca je sada upotpunjena kompaktnim skenerom ploča za snimanje*.
Planmeca ProScanner™ nudi brz proces skeniranja i pametne dizajnerske detalje koji vam olakšavaju svakodnevnu upotrebu. Odlično rešenje kako za korišćenje na jednom, tako i za rad sa više radnih mesta u ordinaciji – preko bežične veze.

*Foto-stimulisana luminescencija (Photostimulated luminescence, PSL)
Foto-stimulisana luminescencija (PSL) je otpuštanje skladištene energije u fosforu, njegovim stimilisanjem vidljivim svetlom, kako bi se dobio luminescentan signal. Uobičajeno, ono se koristi za omogućavanje skladištenja slabih radioaktivnih signala u fosfornoj ploči, koja se koristi umesto klasičnog filma za x-zrake, koja nakon ekspozicije zadržava visoko-kvalitetan snimak originalne radiacije.
Ovu foto-stimulativnu fosfornu ploču (PSP) jednostavnije zovemo ploča za snimanje.
Za kreiranje snimka ovom pločom za snimanje potrebno je osvetljavanje ploče dva puta: – prvi put – osvetljavanje ploče x-zracima, tj. “pisanje” snimka, – drugi put – osvetljavanje ploče laserom, tj. “čitanje” snimka u skeneru.

Kompletan skener ploča za snimanje za rad na jednom ili sa više radnih mesta

Jednostavno i inteligentno korišćenje
Skeniranje je vrlo jednostavno – magnetni nosača se jednostavno ubaci u skener. Ploča za snimanje se vrlo lako postavlja na nosač, zahvaljujući uparenim magnetima. Ugrađeni sistemi za brisanje i UV sterilizaciju pripremaju pločicu za ponovnu upotrebu – trenutno. Nakon svakog skeniranja, prikazuje se skeniran snimak na LCD touch-screen displeju, kako bi se izvržila verifikacija rezultata snimanja.

Kompaktan i brz
Mali i kompaktni Planmeca ProScanner™ elegantnog i modernog dizajna lepo pristaje svakoj ordinaciji. Visokokvalitetni snimci se dobijaju u roku od par sekundi. Skener poseduje USB i Ethernet interfejse.

„Pametne” ploče za snimanje svih dimenzija
Planmeca ProScanner™ podržava sve veličine ploča za snimanje – 0, 1, 2, 3 i 4c. Specijalno tanke ploče za snimanje su komforne pacijentu u ustima i opremljene su RFID čipom, koji sadrži elektronski serijski broj. Moguće je brojanje ekspozicija, kontrolisati kvalitet i pregledavati snimke upotrebom serijskog broja svake ploče za snimanje u Planmeca Romexis® softveru.

ploce_za_snimanje_proscanner_planmeca

Savršen za ordinacije sa više radnih mesta
Planmeca ProScanner™ može biti “deljen” u mreži među više radnih mesta. Deljenje skenera je bazirano na RFID tehnologiji, kako bi se automatski napravila veza između pacijentovog kartona i adekvatne ploče sa snimanje. Pre ekspozicije, preko Planmeca ProID™ RFID čitača se čita serijski broj ploče za snimanje, tako da se nakon skeniranja snimka, on automatski šalje u odgovarajući karton pacijenta i na odgovarajuće radno mesto.

deljenje_proscanner_planmeca

karakteristike_skener_digitalizacija_snimaka_proscanner_planmeca