Premium kvalitet dentalnih CBCT snimaka, Planmeca

Pomeranje, metalni artefakti i male veličina voksela su prepoznati kao izazovi za kvalitet dentalnih CBCT snimaka. Sa Planmeca 3D aparatima i njihovim naprednim opcijama za poboljšanje snimka, možete se izdignuti iznad ovih briga i uspeti svaki put. Opcije je moguće odabrati pre ili nakon samog snimanja, kako bi rezultati bili maksimalno pouzdani. Izbor je na vama!

 

 

SCARA tehnologija

Patentirana SCARA (Selectively Compliant Articulated Robot Arm – selektivno kompatibilna artikulisana robotska ruka, prim.prev) tehnologija garantuje anatomski preciznu geometriju snimanja. SCARA ruka može izvršiti pomeranje po bilo kojoj putanji, potrebnoj za ispešan snimak. Ovo omogućuje precizno i pouzdano pozicioniranje volumena, te podešavanje njegovog prečnika – rezultat su jasni CBCT snimci bez grešaka, pri čemu je i doza zračenja, kojoj su pacijenti izloženi, smanjena.

 

Saznajte više >  (link ka članku SCARA tehnologija)

 

 

Praktični alati za snimanje

Sa kompletnim setom alata za pregledavanje, poboljšavanje, merenje, označavanje i skiciranje po snimcima, Planmeca Romexis® softver je odličan za uvećavanje dijagnostičkih vrednosti CBCT snimaka. Softver se sastoji od različitih modula, tako da vi možete odabrati samo one koji vam najviše odgovaraju. Praktične funkcije kao što su importovanje/eksportovanje su sastavni deo softvera.

 

 

Saznajte više >  Sveobuhvatni dentalni softver

 

 

Redukcija artefakata od metala

Metalne restauracije i punjeni kanala korena zuba mogu uzrokovati pojavu bljeskova i senki na 3D snimcima. Planmeca ARA™ algoritam je dizajniran za efikasno uklanjanje tih artefakata od metala. Algoritam je rezultat obimnih naučnih istraživanja i standardna je opcija svih Planmeca CBCT aparata za snimanje.

 

Saznajte više >   Planmeca ARA

 

 

Algoritam za uklanjanje šumova

 Planmeca AINO™ algoritam je fantastičan način za dobijanje CBCT snimaka bez šumova, a bez gubljenja bitnih detalja. Algoritam poboljšava kvalitet snimka kod korišćenja malih veličina voksela i omogućuje manje vrednosti ekspozicije smanjenjem šuma na snimku. Planmeca AINO je dostupan za sve 3D aparate.

 

 

Saznajte više >   Planmeca AINO

 

 

Endodontski mod

Planmekin endodontski mod snimanja pruža savršenu vizuelizaciju čak i najmanjih anatomskih detalja. Ovaj napredni mod snimanja je idealan izbor za endodonciju i druge slučajeve kada su u pitanju sitni detalji. On daje izuzetno visoku rezoluciju snimka, sa veličinom voksela od 75 μm, što omogučuje preciznu dijagnozu i plan tretmana.

 

Saznajte više >   (link ka članku ok Planmeca endodontsko snimanje)

 

 

Optimizovani modovi snimanja

Svi Planmeca aparati za 3D snimanja poseduju široku paletu naprednih modova snimanja – od snimanja niskom dozom (podvučeno linkovati na članak Planmeca Ultra Low Dose) zračenja sa minimalnom dozom za pacijenta, do snimanje sa najboljom rezolucijom i najmanjim veličinama voksela. Aparati nude veličine voksela od 600 do 75 μm.